top of page

Audio Vocale Training (AVT)

De Audio Vocale Training ('Cours Audio Vocal') vormt een belangrijke aanvulling op de Tomatis Luistertherapie.

De AVT wordt gegeven aan mensen die de luistersessies gevolgd hebben in een Tomatis Centrum en geeft u de kans om het Tomatis-effect bij uzelf te versterken en te continueren.

Wat houdt de Audio Vocale Training in?

Tijdens deze training wordt door middel van diverse technieken aan de kwaliteit van de stem en het luistervermogen gewerkt. De AVT bevat onder andere stem- en zangtechnieken, ademhalingstechnieken en er wordt gewerkt aan een goede luisterhouding. Je gaat je eigen stem zowel horen als voelen. Je leert je lichaam te gebruiken als klankkast door gebruik te maken van de botresonantie. Hierdoor ontstaat een rijke, volle klank. Want zoals professor Tomatis zegt: "Je zingt als een viool, niet als een trompet".

 

Een goede stem heeft een positief effect op onder andere:

 

  • Energie

  • Vitaliteit

  • Intuïtie

  • Creativiteit

  • Communicatie

  • Zelfvertrouwen

 

Het praktische en actieve gedeelte van de training wordt afgewisseld met luistersessies met het Electronisch Oor. Ook voor zangers & muzikanten is deze training zeer waardevol.

Voor wie is de Audio Vocale Training?

De AVT is voor iedereen die zijn stem wil ontdekken en ontwikkelen, zijn luistervermogen en communicatie wil optimaliseren en meer energie wil krijgen. Een gezonde stem bevat bovenal vitaliteit.

 

De stem en luisterhouding wordt voor 100% gecontroleerd door het gehoor. De stem kan alleen die frequenties produceren die door de oren gehoord worden. Het is dan ook uitermate belangrijk dat de oren voldoende stimulatie hebben gehad. 

 

Ervaring heeft uitgewezen dat u maximaal effect heeft van de AVT als u minimaal drie luisterperioden heeft gevolgd.

Hoe ziet het programma van de AVT eruit?

De AVT beslaat in totaal vijf dagen. De training wordt verzorgd door Valerie Drouot, een Tomatis consulant en psychologe die door Professor Tomatis zelf is opgeleid. Zij heeft vele jaren ervaring op zang- en theatergebied en verzorgt deze training over de hele wereld.

 

Er wordt afwisselend in twee groepen gewerkt. Luistersessies met het Elektronisch Oor worden afgewisseld met praktische trainingen, waarbij aan ieder persoonlijk aandacht wordt besteed.

 

U zult ervan versteld staan hoe uw stem kan veranderen in vijf dagen tijd. Eerst leert u uw stem op een juiste en ontspannen manier te gebruiken, zodat u zonder moeite een volle klank kunt produceren. Later wordt gewerkt aan de klinkers. 

 

U krijgt praktische oefeningen om uw houding te verbeteren. Daarnaast oefent u met het aannemen van een goede luisterhouding en wordt u getraind in het beter luisteren. Zodoende leert u uw energie en vitaliteit te versterken door middel van uw stem. Professor Tomatis ontwikkelde een fantastische methode om het maximale uit uzelf te halen.

Zeer de moeite waard!

 

 

bottom of page