top of page

FORBRAIN

Gebruik je stem om je hersenen te trainen!

Met Forbrain aan jezelf werken!

De Forbrain is een unieke headset die je hersenen helpt om zintuigelijke informatie effectiever te verwerken. Als je tijdens het praten de Forbrain gebruikt, hoor je je eigen stem tien keer sneller terug via de beengeleiding, dan via de luchtgeleiding. Via de beengeleiding hoor je je eigen stem helder en op een natuurlijke manier. Door de manier waarop je je stem hoort, ga je op een meer natuurlijke manier spreken, zonder dat je jezelf daarvoor bewust in hoeft te spannen. Daardoor wordt het prettiger en boeiender om naar jezelf te luisteren. Je gaat ook duidelijker en effectiever communiceren.

Ook voor zangers (en musici) is de Forbrain een uitkomst om het gebruik van hun stem te verbeteren en hun gehoor te trainen!

De Forbrain werkt tegelijkertijd aan alle delen van de audio-vocale cirkel en geeft het zenuwstelsel een uitstekende zintuigelijke workout!


Het is ook mogelijk om zelf een Forbrain aan te schaffen en met tips voor uw persoonlijke situatie zelf aan de slag te gaan.

10% Korting met Affiliate Code: 2A3101752 

Forbrain training voor jong en oud!

Afhankelijk van persoonlijke wensen kan gestart worden met Forbraintraining in de praktijk om inspiratie op te doen voor leuke werkvormen, waardoor je er plezier in krijgt. Kinderen oefenen afhankelijk van de leeftijd en problematiek dagelijks 10 tot 15 minuten onder begeleiding. Jongeren en volwassenen 20 minuten en ouderen een half uur per dag. Wanneer het de bedoeling is om een presentatie voor te bereiden, een tekst uit het hoofd te leren of huiswerk of examens te leren, adviseren we om drie maal daags 20 minuten met de Forbrain te studeren.

Dit is een bijzonder effectieve methode!

 

De 4 positieve effecten van Forbrain​

Geheugen

In alle leerprocessen speelt het geheugen een belangrijke rol.

Voor het snel analyseren van gesproken informatie is het korte-termijn geheugen heel belangrijk. Dankzij ons verbale geheugen kunnen we de betekenis en structuur van een tekst en de lijn van een gesprek volgen.

Ons verbale geheugen is gelinkt aan onze alertheid met betrekking tot de spraak. Als we onvoldoende alert zijn, missen we (een deel van) wat er tegen ons gezegd wordt. Dan komt informatie die voor ons bestemd is dus niet 'bij ons binnen’ en wordt niet onthouden.

Tijdens het werken met de Forbrain wordt het korte-termijn geheugen getraind.

Alertheid

Door de dynamische filter hoor je je eigen stem terug met variaties in intensiteit en resonantie, waardoor je hersenen steeds verrast worden en je alert en geconcentreerd blijft. Doordat de overdracht van de hogere frequenties in de stem wordt bevorderd, krijgt je meer energie.

Naast het verbeteren van de aandacht, concentratie en het energieniveau, worden ook de auditieve verwerking en de sensomotorische integratie getraind door de Forbrain.

Spreekvaardigheid

Het is ook mogelijk om gericht te oefenen voor presentaties en met behulp van de Forbrain de articulatie, helderheid van de stem en spreekvaardigheid te verbeteren, wat meer zelfvertrouwen geeft.

Spraak

Om goed te leren praten is het van groot belang om klanken te kunnen onderscheiden, die in ritmische patronen ten gehore worden gebracht. Via de beengeleider van de Forbrain worden de frequenties van de gesproken taal beter opgenomen, waardoor de voorwaarden om te leren praten verbeteren en een vloeiende spraak wordt bevorderd.

"De Forbrain heeft in 2015 verschillende prijzen gewonnen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten"

 

In een wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Barcelona (Neural mechanisms underlying Forbrain effects, juni 2015) is de effectiviteit van de Forbrain aangetoond ter verbetering van spraak, het alertheidsniveau en stress management.

bottom of page